Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Βαρκελώνη - Μερος 1 (Part 1)



Αεροδρόμιο El Prat

Το περίεργο με αυτό το αεροδρόμιο είναι ότι όταν βγαίνεις, είτε δεξιά πας είτε αριστερά βγαίνεις στο ίδιο σημείο.  Μας πήρε κανα τέταρτο πήγαινέλα ώσπου να το καταλάβουμε.



Τέντα σε πολυκατοικία στην περιοχή San Antoni. Οχι και πολύ ελκυστική, αλλά αν θες φθηνή λύση...

Ευτυχώς το ξενοδοχείο μας είχε εστιατόριο στο ισόγειο και έτσι την πρώτη βραδιά που ήμασταν πολύ κουρασμένοι φάγαμε ένα καταπληκτικό δείπνο. Όλα τα φαγητά που δοκιμάσαμε ήταν καταπληκτικά αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η crema catalana.
Μάλλον είναι δημοφιλές το εστιατόριο Market στην Βαρκελώνη γιατί βλέπαμε ουρές ανθρώπων κάθε μέρα.
 


Την επόμενη ημέρα ανακαλύψαμε την αγορά San Antoni και τη Sagrada Familia

Κλειστή αγορά στο San Antoni. Περιμετρικά πωλούνται ρούχα και μέσα τρόφιμα. Είναι πολύ ωραία χωρισμένη σε αλλαντικά, ψάρια, κρέατα, τυριά, γλυκά κι άλλα πολλα. Απίθανες ντόπιες λιχουδιές και ταυτόχρονα bar που μπορείς να φας tapas από τα υλικά που πουλάνε και να πιεις και κανα κρασάκι.

Sagrada familia:  Η πρόσοψη των παθών.
H Sagrada Familia είναι νέο γοτθικός καθεδρικός ναός.  Είναι έργο του Antoni Gaudi, κι άρχισε να χτίζεται το 1882, όμως έμεινε ημιτελής λόγω του θανάτου του αρχιτέκτονα, o οποίος χτυπήθηκε από ένα τραμ. Έτσι είναι ακόμα σε στάδιο κατασκευής κι αναμένεται να τελειώσει το 2026.

Ο ναός αποτελείται από σπειροειδείς πύργους με αφηρημένες μορφές, θρησκευτικά σύμβολα κι σταυρό. Ο ψηλότερος ολοκληρωμένος πύργος είναι 170 μ. 

Το πιο σκούρο τμήμα της Σαγράδα Φαμίλια είναι το πιο παλιό και το πιο λευκό είναι το πιο σύγχρονο. Η εκκλησία είναι γεμάτη από συμβολισμούς εξωτερικά οι οποίοι είναι παρμένοι εκτός από την ιστορία του Ιησού και από την φύση, όπως για παράδειγμα τα καλάθια φρούτων στις κορυφές των πύργων του πιο καινούριου τμήματος.

Έτσι φαντάστηκε ο Gaudi την εκκλησία.  Κρέμασε πουγκάκια με άμμο από σχοινιά ώστε με τη βαρύτητητα να πέφτουν προς τα κάτω. Έβαλε έναν καθρέπτη από κάτω και ο αντικατοπτρισμός ήταν η εκκλησία όπως τη φανταζόταν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου