Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Γαστριμαργικό καλοκαιράκι

Τα μεσημέρια του καλοκαιριού και , κυρίως τα βράδια , είναι πάντα συνδεδεμένα με τις γαστρονομικές μας συνήθειες. Τα φαγητά του χειμώνα , τώρα αντικαθίστανται  από άλλα φαγητά. Είναι αδύνατο να ανοίξεις κουζίνες και φούρνους, σάλτσες και βαριά κρέατα.
Μεσημέρι Αυγούστου, και μετά το μπάνιο, στο ψυγείο υπάρχουν πάντα ρόκα, ντοματίνια, φρέσκο τυρί για μια δροσερή σαλάτα. Μπορεί να υπάρχει λίγο προσούτο, κρητικό κριθαροκούλουρο, που με αγνό ελαιόλαδο κάνει για υπέροχές μπρουσκέτες, παγωμένη μαλαγουζιά από το ψυγείο.
Α! να και το δροσερό καρπουζάκι, παγωτάκι μαστίχα με μπόλικο γλυκό του κουταλιού από πάνω.
Απογευματάκι και το πρόσωπο και το κορμί να καίει από την ηλιοθεραπεία, στη βεράντα με τα μαγιώ και τις πετσέτες απλωμένες, με ένα ποτήρι κρασάκι στο χέρι θα τρώμε τα φαγητά του καλοκαιρίου και θα σχεδιάζουμε το χειμώνα.
Όταν είμαστε στην πρωτεύουσα, θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα και να πάμε στο νησάκι, όταν είμαστε στο νησάκι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τι θα κάνουμε όταν γυρίσουμε στην πόλη.
Πάνω απ όλα όμως, τώρα που οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους, πλάθουμε με τη φαντασία μας τα σενάρια για το επόμενο καλοκαίρι, ένα κυκλαδίτικό βουνό, μια κατάλευκη χώρα, μια υπέροχη παραλία, φίλοι και πολλά αγαπημένα πρόσωπα δίπλα μας.
Καλό χειμώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου